עיצוב אקלקטי

עיצוב אקלקטי – אסופה אומנותית של סגנונות שונים

העיצוב האקלקטי, יעיד עליו שמו, לא מחויב לאף סגנון חוץ מלעצמו, סגנון המשאיל סגנונות מסגנונות עיצוב שונים. הוא מאפשר לשלב בין חומרים, סגנונות עיצוב, תקופות וצבעים.

לא פשוט לדעת להרכיב ולעצב בית אקלקטי, דרוש ידע רב וניסיון אחרת זה עלול להיות תוצאה כואבת – התוצאה תהייה מאכזבת, מבולגנת, חסרת הרמוניה וגיבוב של אסופה ולא תוצאה משובחת, אך פה טמון האתגר הגדול ביותר שהוא מציב: איך שומרים על הרמוניה אסתטית ולא גורמים לבית להראות כמו גיבוב ללא סדר וחוט שדרה?

הסגנון מושתת על יצירת מראה מגובש באמצעות צבע, מרקם וצורה. ההגדרה הטובה ביותר של סגנון זה היא: איסוף קפדני של אלמנטים מעניינים אשר יכולים לעבוד יחד.
עיצוב פנים בסגנון אקלקטי אוגד בתוכו סגנונות שונים והוא פתוח לפרשנויות אישיות, כאשר ההקפדה תהיה תמיד על שילובים של פריטים ייחודיים וצבעים חמים אשר יוצרים ביחד מראה ייחודי ומפוזר המתאים לטעם האישי. זהו בית מחבק וחם המשרה אווירת רגיעה בסוף היום. אנשים מסוימים מאמצים סגנון זה מתוך פילוסופיה אישית לחיים.

לכל סגנונות עיצוב הפנים שלנו, לחצו כאן.

אדריכלים בכפר סבא מעצבי פנים בכפר סבא
עיצוב פנים - משרד אדריכלים ועיצוב פנים מיקי כתר ומרב ברמן

תמונה מתוך פרויקט שביצענו, לחצו לצפייה בפרויקט

עיצוב פנים - משרד אדריכלים ועיצוב פנים מיקי כתר ומרב ברמן

תמונה מתוך פרויקט שביצענו, לחצו לצפייה בפרויקט

משרד אדריכלות ותכנון בתים פרטיים - מיקי כתר ומירב ברמן

תמונה מתוך פרויקט שביצענו, לחצו לצפייה בפרויקט

עיצוב פנים - משרד אדריכלים ועיצוב פנים מיקי כתר ומרב ברמן

תמונה מתוך פרויקט שביצענו, לחצו לצפייה בפרויקט

אדריכל ומעצב פנים בישראל

תמונה מתוך פרויקט שביצענו, לחצו לצפייה בפרויקט

מאפיינים טיפוסיים של עיצוב פנים בסגנון אקלקטי:

  • שילוב רגוע של תקופות וסגנונות
  • צבעים ניטראליים
  • שימוש חדש בחומרים או פריטים קלאסיים
  • שימוש ייחודי בפריטי אמנות וריהוט
  • איחוד סגנונות שונים וחיבור אחיד שלהם באמצעות דפוס, צורה, מרקם, גימור או צבע
  • מינימום עומסים. לכל פריט ריהוט או קישוט יש את מקומו
  • סגנון ישן מעורב בקלות עם סגנון חדש
  • פריטי עיצוב או ריהוט עשויים בעבודת יד ובעלי ערך סנטימנטלי
  • ובעיקר, חגיגת הניגודים.

3 סגנונות משנה שנוצרו מהסגנון האקלקטי
• בוהו שיק
• מודרן וינט’ג-רטרו
• שאבי שיק

 

בוהו-שיק
בוהו שיק מוכר יותר כסגנון אופנתי, שעשה מעבר מוצלח גם לתחום עיצוב הבית. הסגנון הזה דוגל בשילוב בין מסורתי למודרני, בשימוש בטקסטיל בעל הדפסים אוריינטלים ואתניים ובריהוט שלאו דווקא מתאים לחלל ומתכתב עם שאר הרהיטים, אלא שהוא בעל ערך סנטימנטלי לבעליו מכיוון שנאסף משוק פשפשים או עבר בירושה במשפחה.

אך אל תטעו, הבוהו שיק הוא סגנון מהודק שמקפיד לתת ביטוי לנוסטלגיה, אבל באופן מדוד, כדי שגם לנגיעות המודרניות יהיה מקום. אז אם חשבתם שמספיק לסדר בחדר את כל הרהיטים שצברתם בזמן מעברי הדירה של השנים האחרונות, טעיתם. הסגנון דוגל בחופש של המחשבה ובחוסר שיפוטיות, אך חשוב לשמור עליו שלא יהיה עמוס מדי, אחרת האסתטיקה של החדר תיפגע.

מודרן-וינטג’-רטרו
אל תבלבלו את הסגנון הזה עם הבוהו שיק, שייחודו מתבטא בשימוש בטקסטיל צבעוני ואוריינטלי ופריטי ריהוט עם ניחוח של שוק פשפשים במזרח הרחוק או בדרום אמריקה. סגנון המודרן-וינטג’ דוגל בשימוש בפריטי ריהוט אלגנטיים המזכירים את שנות ה-30 וה-40, שנועדו למשוך את תשומת הלב אליהם אך עדיין להתכתב עם הריהוט המודרני בחלל.

אבל אנחנו מסייגים ואומרים: גם אם יש ברשותכם פריט עתיק, זה עדיין לא אומר שיש לו מקום בחדר. אם אתם רוצים להעניק לחלל נגיעות וינטג’ חשוב להקפיד שהפריט יהיה במצב טוב – אם לא מעולה – כדי שלא יפגום בשימוש היומיומי בו. כך שאם הספה היפהפייה שקיבלתם במתנה מהדודה מוכתמת או רעועה, דאגו לנקות ולחזק אותה לפני שאתם מציגים אותה לראווה בסלון. בכלל, חידוש רהיטים אצל בעל מקצוע מנוסה יכול לחסוך לכם כסף ולשדרג את נראות הבית.

אגב, ההבדל בין וינטג’ לרטרו הוא בשנות הייצור. פריט רטרו הוא חדש ונוצר בהשראת התקופה המקורית. פריט וינטג’ נוצר בתקופה המקורית.

הסגנונות השולטים הם המודרניים והאקלטקטי כי כך גם הדיירים וגם המעצבים לא מחויבים בפני אף סגנון ויש יותר חומרים לעבוד איתם ולקחת את העיצוב לכיוון האישי.

שאבי שיק
סגנון העיצוב הזה הוא מעין שעטנז של כמה סגנונות – כפרי, וינטג’ ואקלקטי, אך הוא ניחן באופי ייחודי משל עצמו ושם את הדגש על התאמה לחיים העירוניים. השאבי שיק משתמש באותם האלמנטים האסתטיים של הסגנונות הללו כדי להפוך את החלל המעוצב לביתי, חמים ומזמין, אך מתבסס על חידוש רהיטים המעניק להם מראה וינטג’י, בעל אמירה אישית, וחלל רב שכבתי אך הרמוני.
סגנון השאבי שיק החל להתפתח בארה”ב בשנות ה-80, אז החלו לפרוח מכירות החצר וחנויות רהיטים יד שנייה. הסגנון הזה דוגל גם בערך האקולוגי ובבר-קיימא, כך שלרוב נמצא לא רק רהיטים מחודשים, אלא גם מוצרי צריכה יומיומיים שהומרו לאקססוריז שמישים. אלמנט נוסף בסגנון השאבי שיק הוא להציב רהיטים במקומות לא קונבנציונליים, כך ששידת איפור יכולה להפוך לשולחן במבואת הבית ושולחן כתיבה מחודש וספסל פיקניק יכול להפוך לשולחן אוכל משפחתי.

    קדימה, בואו נדבר!


    סגנונות עיצוב נוספים:

    משרד אדריכלות ותכנון בתים פרטיים - מיקי כתר ומירב ברמן

    עיצוב קלאסי

    עיצוב פנים ואדריכלות בית בכפר מעש בתים יפים בישראל

    עיצוב מודרני

    עיצוב פנטהאוז - משרד אדריכלים ועיצוב פנים מיקי כתר ומרב ברמן

    עיצוב אורבני

    משרד אדריכלות ותכנון בתים פרטיים - מיקי כתר ומירב ברמן

    עיצוב כפרי

    פתח צ'אט
    צריכים עזרה?
    היי :)
    איך אפשר לעזור?