דירה קטנה-חלל גדול בכפר סבא

פרטים:

שם הפרויקט:
דירה קטנה בהרצליה
סוג הפרויקט:
דירה משפחתית קטנה במרכז הארץ
שטח הפרויקט:
שטח הדירה: 115 מ”ר ועוד 18 מ”ר מרפסת
עוצב/תוכנן עבור:
משפחה צעירה שהגיעה מבלגיה
צילום:
עודד סמדר

דירה משפחתית קטנה ויוקרתית

כלל הפונקציות הולבשו על האי הגדול כולל שולחן האוכל לאירוח שהחליף את פינת האוכל המוסרתית. האי, שבד"כ הינו קבוע יודע להימתח עם יחידות הארכה נוספות ליצירת אירוח שלם. לא רק שהאי מראשיתו היה ארוך (4.35 מ') יחסית לדירה ישראלית ממוצעת, הוא בר הארכה (1.1 מ'). וכאן הוספנו בחלקו הרחוק זכוכית-מראה שחורה מעושנת על כלל הקיר , מה שיצר תחושה של הכפלה אופטית של כ-11 מטר אורך כאשר האי פתוח במלואו.

עד כמה שזה נראה מטבח לא שיגרתי, שמרנו כאן על פונקציונאליות ופרקטיות תוך הקפדה על דרישות גבוהות מאוד של הלקוחה.

ביצוע: לדעת לתכנן ולעצב זה דבר אחד לדעת לבחור חומרים זה דבר אחר. כאן ניגשנו אל אחד הנגרים הטובים ביותר שלנו (דוד גרוס) שהוא נגר בחסד עליון. איש שמוכן להקשיב ולפתור כל בעיה ולעמוד בכל אתגר. דוד הוא אחד המבצעים הטובים ביותר שיכלנו לקחת.

אכן עבדנו בסיבת תקציב גבוהה, המאפשרת עבודה כזו, אך על מנת לשמור על רצף של אייכות יש לשמור עליה לאורך כל הדרך ובמיוחד בבחירת מבצעים וספקים מהשורה הראשונה שעמלו קשות על מנת שהכול יצא הכי טוב שיש.

דירה קטנה – חלל גדול בכפר סבא

את הפרויקט הזה ביצענו עבור לקוחה מיוחדת שחולקת את זמנה בין בלגיה לישראל. זאת היא דירתה הראשונה בישראל והיא רצתה משהו שונה ומיוחד.

עם העבודה, למדנו להכיר אחד את השני ובדקנו עד כמה אפשר ללכת רחוק עם קונספט ולצאת מחוץ לקופסא. הילדים פרחו מהקן, הבית מארח אבל לא לעיתים קרובות וקדימה, אפשר לחגוג, אפשר להשתגע אפשר לצאת מהקופסא.

ניגשנו לפרויקט הזה תוך הבנה שיש כאן הזדמנות נדירה ליצור מטבח שהוא נגד המוסכמות. הקירות רובם שוחררו מארונות הולבשו במראה שחורה ענקית ובתמונת אומנות יקרה, שהובאה מחו"ל.

שם הפרויקט:
בית פרטי בהרצליה

סוג הפרויקט:
בית פרטי

שטח הפרויקט:
שטח המגרש: 330 | שטח הבית: 220 מ”ר

עוצב/תוכנן עבור:
לקוח פרטי

בית ייחודי בקצה
שורה של בתים

אל מול חורשה מוקף מצדדיו בשטחים ציבוריים ירוקים למרות הצפיפות האורבנית. המגרש מגובהה מסביבתו.

האתגר הפיכת שטח יחסית קטן של מגרש וזכוכיות בניה לחוויה של אור טבעי וניצול הטבע האורבני מסביב.

התוצאה בית מודרניסטי עם חלונות רבים וקוים נקיים. בית מחובר לסביבתו.

תפריט